Cookie Consent by Free Privacy Policy website
1
2
3

Piese auto CITROEN

Istoria brandului Citroën 

 

Citroën este unul dintre cei mai mari producatori de autoturisme din Franta si din lume. Compania a fost fondata in anul 1914 de catre André Gustave Citroën. Initial compania franceza producea munitie pentru razboi dar din 1920 s-a reprofilat pe productia de automobile. Citroën este primul producator de automobile de serie din lume care nu este de origine americana. In 1934 Citroën lanseaza modelul Traction Avant, acesta fiind primul automobil de productie in masa din lume cu tractiune pe fata. Tot in acest an, marca Citroën a fost preluata de compania Michelin. In anul 1955 Citroën lanseaza revolutionarul DS - prima masina de productie in masa cu discuri de frana moderne. Un alt model reprezentativ pentru cei de la Citroën este 2CV , poreclit si Rata, acesta fiind gandit ca o masina a poporului, adica ieftina si fiabila. Succesul modelului 2CV a fost imens, astfel incat a fost produs timp de 40 de ani fara a suferi mari modificari. Citroën a fost ales de trei ori drept "Masina europeana a anului" . Citroën este singurul producator de automobile care a castigat trei campionate diferite ale Federatiei Internationale de Automobile.

Din anul 1976 face parte din grupul PSA Peugeot Citroën . La sfarsitul anilor 1970, Citroën a stabilit o fabrica in Romania unde a fost produs modelul Oltcit.

 

Piese auto Citroën : originale si aftermarket 

 

Daca esti in cautare de piese auto Citroën , ai ajuns unde trebuie. La all4cars.ro vei gasi toata gama de piese originale Citroën sau piese Citroën aftermarket pentru toate modele. Cand vei rasfoi catalogul nostru online de piese auto, vei gasi o oferta diversificata cu preturi competitive astfel incat sa poti achizitiona cat mai repede si sigur piese de schimb si accesorii pentru marca dorita. Iar dupa ce vei alege metoda de plata cea mai convenabila pentru tine, noi iti vom livra comanda direct la domiciliu. Daca te abonezi la newsletter-ul nostru vei primi un discount de 10% la prima comanda. De asemenea beneficiezi gratuit si de suportul tehnic telefonic.

 

Informatii clienti